Krep balyaj saç teknikleri, saç rengi ve tipi ne olursa olsun kişiselleştirilebilen, doğal görünümlü vurgular oluşturmanın benzersiz bir yolunu sunar. Bu özel balyaj yöntemi, krep kullanılarak uygulanır. İşlem, kreplerin önce açıcı solüsyona batırılmasıyla başlar. Ardından, krepler, üzerine vurgu yapılacak saç tutamının etrafına sarılır.
Bu sürecin birkaç dakika bekletilmesinin ardından krep balyaj uygulanan saçlar çıkarılır ve saçlar durulanır. Bu işlem, istenilen etkiye bağlı olarak, daha hafif veya daha belirgin vurgular oluşturmak için birkaç kez tekrarlanabilir. Belki de daha ince, doğal bir görünüm istiyorsunuz; bu durumda krep balyajı işlemi bir kez yapıldıktan sonra durulama yeterli olacaktır. Dramatik bir dönüşüm arıyor olun ya da buklelerinize sadece biraz canlılık katmak istiyor olun, krep balyaj saç tekniği, saçlarınıza eşsiz bir dokunuş katmanın harika bir yoludur.
Krepe balyaj çeşidi nedir?
Saç güzelliği adına kadınların saçlarına pek çok işlem uyguladıkları alenen bilinen bir doğru olduğundan, son yıllarda gittikçe yaygınlaşan bir uygulamadan bahsetmeden de geçilemeyecektir. “Ombre” olarak da adlandırılan krepe uygulaması, saçlara ışıltı veren ve saçın görüntüsünde dip kısımların koyu, uç kısımların açık olacak şekilde boyanması durumudur.
Bazen röfle uygulamasına da oldukça benzeyen krepe balyaj, röfleden en önemli nokta olarak görünüm açısından daha doğal bir görüntü sağlaması durumuyla ayrılmaktadır. Bu krepeli balyaj uygulaması ister boyalı ister hiç boyanmamış saçlara kolaylıkla uygulanabilecek bir durumdur.
Bu uygulamanın gün geçtikçe yaygınlaşması ve hem genç hem de orta yaşlı bayanların severek beğenerek yaptırdıkları bir uygulama olması; krepe uygulamasının renk mantığını sadece saçlara değil artık gündelik kullandığımız şal, çanta, çorap, mont vb. objelere de rahatlıkla yansıtılabilmektedir. Bu objelerde yaratılmakta olan koyu renkten açık renge giden tonlar, alışverişlerde öncelik olarak tercih edilen modeller arasına girmişlerdir.
Krepe balyaj uygulaması nasıl yapılır?
Krepe balyaj uygulaması yapılmasının en büyük avantajlarından biri, saçların dip kısımlarındaki boyaların değiştirilmemesinden ötürü dip boya sorununu da ortaya çıkarmıyor oluşudur. Yani uzun süre saçını boyatma derdi yaşamak istemeyen kadınların en çok ve güzellik açısından da en tatmin edici yöntem olarak krepe balyaj yaptırmayı seçmeleri gayet yerinde bir davranış olacaktır.
Bu uygulamayı kadınlar isterlerse bir kuaföre giderek orada işini yapmakta olan kişilere saçlarını emanet ederek yaptırabilmekte, isterlerse de bu işlemin inceliklerini internet üzerinden araştırarak kendi evlerinde saçlarına uygulamayı kendileri yapabilmektedirler.
Krepe balyaj yapma aşamaları
Krepe balyaj uygulaması hazırlığındayken ilk önce, krepe yapabilmek için bu tip eşyaları satan mağazalardan krepe setlerinin alınması gerekmektedir.
Bu setin içerisinde krepe tarağı, renk orieli (açıcı anlamındadır) ve saç folyosu gibi ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler hazır hale getirdikten sonra saçlar gürlük miktarına göre eşit olarak tutamlara ayrılır.
Ayrılan saç tutamlarına tek tek krepe tarağıyla uygulama yapılarak her seferinde bu tutamlar uçtan dibe olacak şekilde kabartılır. Kabartıldıktan sonra uç kısımlara oriel denilen renk açıcı sürülür.
Tüm tutamların uçlarına boyama işlemi yapıldıktan sonra bu kısımlar folyoyla sarılarak kapatılır. Her bir tutam 5 dakikada bir kontrol edilir. Ortalama olarak 20 dakikalık süreçlerde bu ürünün saçta bekletilmesi önerilse de, istenilen tona göre daha koyu ya da daha açık bir renk için daha uzun ya da daha kısa saçlarda bu malzemenin tutulduğu da görülmüştür.
Süreçler bittikten sonra güzelce yıkanan saçlar kurulanınca, saçlarda istenen ışıltılı ve güzel görüntü net bir şekilde belli olacaktır. Saçların uç kısmındaki açık renkler hem saçları dikkat çekici bir görüntüye kavuşturacak, hem de saçlardaki ışıltı saçların daha yoğun olarak gözükmesini sağlayabilecektir.
Balyaj yapılırken dikkat edilecekler
Balyaj uygulamasına başlanmadan önce, mutlaka saçların yıkanarak günlük olarak saçlarda biriken kir ve toz tabakasından arındırılması gerekmektedir. Boyaya başlandıktan sonra da bu karışımların saç diplerine gelmemesine özen gösterilmesi özellikle belirtilmektedir.
Çünkü balyaj olarak hazırlanan boyaların saç diplerine geldiğinde saçları yakarak dökülmesine sebep olduğu bilinmektedir. Ayrıca saçların balyaj renginin koyu olması adına saçlarda bekletilen balyajın en fazla 45 dakikalık süreçler sonrasında mutlaka ama mutlaka saçtan bol su ile birden fazla seferde şampuanlanarak yıkanmalıdır.